لیست اختراعات زهرا رضائي
تا كنون جداسازي پسته هاي مشكوك به افلاتوكسين بر اساس خصوصيات ظاهري ارگانولپتيك شامل رنگ و ... صورت مي گرفت. به دليل احتمال خطا و مواردي مانند عدم رعايت زمان مناسب برداشت، شرايط حمل و نقل پسته هاي چيده شده و تاخير در انجام عمليات فرآوري، آلودگي در پسته هايي كه خصوصيات فيزيكي و ظاهري مشخصي ندارند نيز مشاهده ميشود. قبلا روشهاي سم زدايي مجاز به منظور كاهش افلا توكسين در اين پسته ها مورد بررسي قرار گرفته است. در اين تحقيق تاثير تابش هاي گاما، بتا و آلفاي ناشي از فعاليت راديواكتيو اورانيوم طبيعي بر كاهش افلاتوكسين مورد بررسي قرار ميگيرد. به اين منظور پسته هاي آلوده به افلاتوكسين در چهار مرحله مورد بررسي قرار گرفتند. در مرحله اول كاهش افلاتكسين در اثر بستر اورانيوم طبيعي روي خمير پسته با جرم هاي متفاوت تست شده و بعد از تاييد كاهش افلاتكسين به ميزان45 درصد ، كاهش افلاتكسين در بسته هاي كوچك پسته قرار داده شده روي بستر هاي سبك اورانيوم طبيعي نيز تا حد 97 درصد مشاهده شده است. مقادير افلاتوكسين به روش HPLC اندازه گيري شده است. بعد از تاييد مرحله اول، مرحله دوم به بررسي اثر جرم بستر اورانيوم طبيعي، جرم بسته هاي پسته ،ارتفاع و مدت زمان انجام آزمايش بر ميزان كاهش افلاتوكسين در اثر اورانيوم طبيعي طراحي و اجرا شده است نتايج نشان مي دهد كه ميزان كاهش افلاتوكسين با افزايش ارتفاع و جرم بسته هاي پسته رابطه عكس و با افزايش زمان و جرم بستر اورانيوم رابطه مستقيم دارد . با مطالعه نتايج بدست آمده از اين مرحله و معرفي ضريب كاهش افلاتوكسين ، يك فرمول تجربي براي پيش بيني ميزان كاهش افلاتوكسين ايجاد شده در بسته هاي پسته در اثر هر بستر اورانيوم طبيعي بر اساس فرمول معرفي شده بين نتايج تئوري و عملي 91 درصد اطمينان حاصل شده است . بنابراين روش معرفي شده براي كاهش افلاتوكسين تاييد شده و نتايج حاصل از آن در حد وسيع قابل اجرا مي باشد. در مرحله سوم اثر بستر اورانيوم طبيعي بر تغيير پروتئين و چربي بررسي شده است كه تغييرات قابل ملاحظه اي مشاهده نميشود. در مرحله چهارم اثر بستر اورانيوم طبيعي بر كاهش آفلاتوكسين مواد غذايي ديگر مانند شير و ذرت به مدت يك هفته مورد ارزيابي قرار گرفت. درصد كاهش آفلاتوكسين در ذرت و شير به ترتيب 51 و 99 درصد مشاهده شده است. همچنين در اكتيويته هاي پايين ،مواد غذايي در اثر تابش راديواكتيو نمي شوند.
دستيابي به عروق مهمترين جزء در مراقبت از بيماران در مراكز مراقبت سرپايي و بيمارستان ها است كه همه روزه جهت مراقبت از بيماران و انجام مداخلات درماني مورد استفاده قرار مي گيرد. با اين حال استفاده از آنژيوكت مي تواند عوارضي از قبيل؛ فلبيت، ترومبوفلبيت، نشت مايع و دارو، عفونت و هماتوم ايجاد كند. اين عوارض، به دليل اينكه موضع آسيب كاملا با چسب پوشانده مي شود، قابل مشاهده و پيشگيري نيست. علاوه بر آن، چسب هاي موجود مطابق با ساختار آنژيوكت نبوده و براحتي آنژيوكت جابجا شده و قابل استفاده نمي باشد. چسب هاي موجود قابل استفاده با دستكش نبوده، يك تكه نيست و محلي را جهت نوشتن زمان و نام پرستار ندارد كه استفاده از آن را وقت گير و سخت نموده و مي تواند راهي جهت انتقال عفونت به كاركنان تيم درمان گردد. با توجه به نقايص موجود در چسب هاي آنژيوكت، محققين را بر آن داشت تا چسبي را طراحي كنند كه اصول چسب استاندارد آنژيوكت را داشته باشد و برگرفته از امتيازات چسب هاي موجود و رفع نقايص آنها باشد. چسب طراحي شده، كاملا مطابق با ساختار آنژيوكت و به صورت يك تكه طراحي شده است كه استفاده از آن بسيار سريع و راحت مي كند. وجود چسب هايي از جنس چسب شفاف پلي اورتان و چسب با الياف بافته نشده در مركز و كنار موجب مي گردد كه از عوارض مربوط به آنژيوكت پيشگيري نمود و موضع را نسبت به ورود ميكروارگانسيم و آسيب هايي از قبيل خيس شدن و كنده شدن محافظت نمود. قسمت كناري از جنس كاغذ روغني است و در دو طرف چسب صورت طولي قرار گرفته شده است. و اين قابليت را مي دهد كه پرستار چسب را با دستكش براحتي فيكس نمايد و چسب دچار دفورميتي نگردد. پس از فيكس شدن آنزيوكت اين قسمت براحتي از چسب جدا مي گردد. علاوه بر اين، اتيكتي بر روي قسمت فوقاني آن تعبيه شده است كه امكان نوشتن زمان فيكساسيون و نام پرستار را فراهم مي كند و مشكلات بهداشتي استفاده از ماژيك را كم مي كند.
سانيتينيب مالات مهار كننده چندين نوع تيروزين كيناز است كه موجب تداخل در رشد سلولهاي سرطاني و در نهايت منهدم كردن آنها مي شود لذا اين دارو از رشد و گسترش سلولهاي سرطاني در بدن جلوگيري ميكند و جهت درمان سرطان كليه پيشرفته، تيروئيد پيشرفته، تومورهاي معده، روده، دستگاه گوارش، لوزالمعده و مري استفاده ميشود. در اين بخش اطلاعات نحوه تهيه ماده موثره سانيتينيب مالات جهت رفع نياز كشور بيان گرديده است. سانيتينيب مالات داراي نام شيميايي N-[2-(diethylamino)ethyl]-5-[(Z)-(5-fluoro-2-oxo-1H-indol-3-ylidene)methyl]-2,4-dimethyl-1H-pyrrole-3-carboxamide;(2S)-2-hydroxybutanedioic acid اين دارو در شكل دارويي كپسولهاي 12.5، 25، 50 ميلي گرمي با نام تجاري Sutent در بازار دارويي موجود مي باشد. در روند مورد بحث در اين نوآوري دستيابي به سانيتينيب مالات از طريق واكنش 5- فلونورو -1و3- دي هيدرو ايندول -2- اون و 5- فورميل 2—4 دي متيل 1 H – پيرول- 3- كربوكسيليك اسيد دي اتيل آمينو متيل آميد و در حضور پيروليدين انجام مي پذيرد.
نيلوتينيب آنزيم تيروزين كيناز را مهار مي كند.در حقيقت نيلوتينيب يك مهاركننده انتقالي است كه هدفهاي آن BCR-ABL, c-kit، PDGF مي باشد. نيلوتينيب يك داروي سرطاني است كه با رشد و گسترش سلولهاي سرطاني دربدن تداخل ايجاد مي كند.نيلوتينيب در درمان نوعي سرطان خون بنام لوسمي ميلوئيد مزمن كروموزوم فيلادلفيا مثبت بكار مي رود.(CML). نيلوتينيب معمولا در سرطانهاي مقاوم به ديگر داروهاي سرطاني از جمله لوسمي مقاوم به درمان با ايماتينيب بكار مي رود. نيلوتينيب هيدروكلرايد داراي نام شيميايي 4 - methyl - N - [3 - (4 - methyl - 1H - imidazol - 1 - yl) - 5 - (trifluoromethyl)phenyl] - 3 - [[4 - (3 - pyridinyl) - 2 - pyrimidinyl]amino] - benzamide, monohydrochloride, monohydrate مي باشد. در اين روش با استفاده از 4- متيل-3- (4- پيريدين)- 3-ايل-پيريدين-2- ايل (آمينو) – بنزوئيك اسيد متيل استر و 3-(4- متيل- ايميدازول- 1 – ايل)-5-تري فلوئورو متيل فنيل آمين در حضور باز پتاسيم ترشيو بوتوكسايد و سديم كلريد واكنش انجام مي پذيرد. با استفاده از اين روش امكان تهيه ماده موثره نيلوتينيب هيدروكلرايد در داخل كشور ميسر گرديد
سورافنيب تاسيلات (Sorafenib tosylate) يك داروي مهاركننده آنزيم rafkinase مي باشد كه ميتواند رشد سلولهاي سرطاني را متوقف كند.اين دارو كه به صورت خوراكي است و براي در درمان سرطان كليه ٬كبد و تيروييد كاربرد دارد . اين دارو در شكل دارويي قرص هاي 200ميلي گرمي داراي پوشش با نام تجاري Nexavar ® در بازار دارويي موجود مي باشد. سورافنيب تاسيلات داراي نام شيميايي 4-[4-[[4-chloro-3-(trifluoromethyl)phenyl]carbamoylamino]phenoxy]-N-methyl-pyridine-2-carboxamide بوده. در روند مورد بحث در اين نوآوري دستيابي به سورافنيب تاسيلات از طريق واكنش ۴- كلرو-۳- (تري فلورو متيل) فنيل ايزوسيانات و ۴ - (۴- آمينومتوكسي )-N- متيل پيريدين ۲-كربوكساميد در حلال دي كلرومتان ماده سورافنيب حاصل شد كه در حضور پاراتولوﺋن سولفونيك اسيد مونوهيدرات، در حلال اتانول تاسيله شد. با استفاده از اين روش امكان تهيه ماده موثره سورافنيب تاسيلات در داخل كشور ميسر گرديد.
ارلوتينيب يك مهار كننده تيروزين كيناز است كه ميتواند رشد سلولهاي سرطاني را متوقف كند.اين دارو براي درمان انواع خاصي از سرطان كولوركتال و ريه پيشرفته يا متاستاتيك مورد استفاده قرار مي گيرد. اين دارو همچنين همراه با دارو هاي ديگر براي درمان سرطان لوزالمعده مورد استفاده قرار ميگيرد. اين دارو براي سرطان هاي بدخيم مثانه نيز نتايج رضايت بخشي ارائه ميدهد. ارلوتينيب داراي نام شيميايي N-(3-Ethynylphenyl)-6,7-bis(2-methoxyethoxy)quinazolin-4-amine. Monohydrochloride بوده است. در اين روش با استفاده ازپيريدين، 3- اتيل انيلين و 4 كلرو – 6 و7 بيس (2 متوكسي اتوكسي) كوينازولين ودر حضور سولفات سديم ، بيكربنات سديم و اسيد هيدروكلريك واكنش انجام مي پذيرد. با استفاده از اين روش امكان تهيه ماده موثره ارلوتينيب در داخل كشور ميسر گرديد.
داساتينيب (Dasatinib) يك مهاركننده تيروزين كيناز مي باشد كه ميتواند رشد سلولهاي سرطاني را متوقف كند و براي اولين بار در درمان بيماران مبتلا به CML و PH+ ALL مصرف شد . البته در درمان سرطان هاي ديگر از جمله پروستات هم كاربرد دارد. داساتينيب داراي نام شيميايي N-(2-chloro-6-methylphenyl)-2-[[6-[4-(2-hydroxyethyl)- 1-piperazinyl]-2-methyl-4-pyrimidinyl]amino]-5- thiazole carboxamide monohydrat بوده در اين روش با استفاده از ۲-(۶-كلرو-۲-متيل پيريميدين-۴-ايل آمين)-N- (۲-كلرو-۶-متيل فنيل)تيازول-۵-كربوكساميد و ۲-(پيپرازين-۱-ايل) اتانول در حلال 1و4- دي اكسان انجام شد، با استفاده از اين روش امكان تهيه ماده موثره داساتينيب مونوهيدرات در داخل كشور ميسر گرديد
كريزوتينيب يك داروي خوراكي با فرمول مولكولي C21H22Cl2FN5O مي باشد كه در سال 2011 توسط سازمان غذا و داروي آمريكا مورد تأييد قرار گرفته است. كريزوتينيب (Crizotinib) با نام تجاري زالكوري (Xalkori) يك داروي ضد سرطان است، كه از رشد و گسترش سلول هاي سرطاني در بدن جلوگيري ميكند. اين دارو نخستين و تنها داروي مورد تاييد سازمان غذا و دارو مي¬باشد، كه براي بيماران مبتلا به سرطان ريه سلول غيركوچك و ROS-1-positive تجويز ميشود. خصوصياً بيماران مبتلا به سرطان ريه سلول غيركوچك كه تغييرات ژنROS-1 ، با تغييرات ژن ALK همراه است. كريزوتينيب مي تواند با بلاك كردن فعاليت پروتئين ROS-1 در تومورهايي كه دچار تغييرات ژن ROS-1 شدهاند، سرطان ريه سلول غيركوچك را از رشد و گسترش بازدارد و نيز اين دارو يك مهار كننده تيروزين كيناز مي¬باشد، كه كارايي آن مسدود كردن آنزيمي به نام لنفوم كيناز است.
براي شكستگي كلاويكل در مراكز درماني از پانسمان ايت استفاده مي شود كه اين اتل نمونه اي اماده و ساده تر و كاربردي تر براي شكستگي كلاويكل است بدين صورت كه داراي دو كاف در طرفين براي فيكس شدن بر روي كتف است كه توسط تسمه هايي كه در پشت اتل است كشيده مي شود و همان عملكرد پانسمان ايت را انجام مي دهد با اين تفاوت كه مي توان فشار را به اندازه دلخواه تنظيم نمود همچنين به دليل وجود تسمه هاي سينه ايي هنگامي كه دنده ي مواج در دنده هاي بالايي رخ دهد ميتوان با قرار دادن بالشتك مخصوص در زير تسمه هاي سينه ايي بيمار را تا بيمارستان مساعدت نمود و همچنين مي تواند در فرايند درماني نيز استفاده شود
موارد یافت شده: 11